No audio timecode found

Hello,

I have seen the problem in the forum, but i cannot find the answer.
So i thought i would just ask;)

We recorded audio TC on the second track of a FS-7.
Everything checks out: 25 Fps, it is audible on the playback.
But the computer says NO AUDIO TIMECODE FOUND.

Does anybody know what is going on?

Martin answered
    0

    Hi Willem,

    my guess is that you accidentally used the wrong settings for mic/line level on the FS-7. Normally this is not a big issue and Tentacle Sync Studio can read the TC even if it is distorted.

    But we found out that the FS-7 does do strange things to audio signals when using the wrong mic/line settings. When so, the TC signal does somehow sound like timecode and also the level meters show something useful, but in fact the signal is not usable.

    So I would recommend anyone who is using the FS-7 to double-check that the output level of the Tentacle does match the input level (mic/line) of the FS7 when recording audio timecode.

    Best,
    Ulrich

    Tentacle Support Ulrich answered
      0

      Thank you Ulrich.

      That was also my guess. I am going to try to do it again, and see if it occurs;)

       

      Kind regards,
      Willem

      Willem de Wijs answered
        0

        Hello Willem,

        How did your test work out? We encountered the same issue. Recorded an audio TC with a tenytacle on track 2 of an FS7 (Tentacle manually set to mic level, recording level around -18dB) The sync software recognises the TC on track 2 and you can select it as TC source. But after synchronisation the sync software tells us it did not find an audio TC track and looks like it has synced on the file TC from the FS7.

        I’m qurious if you resolved your issue?

        Regards, Martin

        Martin answered
          ×

          Login

          Question stats

          • Active
          • Views267 times
          • Answers3 answers
          • Followers0 followers